לפעמים קבצים נתקעים, נסגרים, חושבים יותר מידי ועוד תקלות מעצבנות שלא ברור לאף אחד למה הן קורות.
הרוויט הוא אומנם סוג של “חכם”, אבל אנחנו צריכים לעזור לו לפעמים, וכשאני אומר לעזור אני מתכוון לשמור על תחזוקת הקובץ ע”י מספר פעולות פשוטות.
1. Audit
פקודה שאנחנו מכירים גם באוטוקאד, והיא בעצם עוזרת לתהליכים שקורים מאחורי הקלעים של התוכנה, ועוזרת לשמור על הקובץ בריא יותר.
מתי מומלץ להשתמש?
לא צריך כל פעם שפותחים את הקובץ, פעם בשבועיים שלושה זה בסדר, או כשקובץ לא נפתח טוב, או שאתם מרגישים שיש איזשהי בעיה ואתם לא יודעים למה (מומלץ אחרי האוכל).
איך עושים את זה?
בניגוד לאוטוקאד, Audit אפשר לעשות רק בזמן פתיחת הקובץ.
2. Compact File
כשאנחנו עובדים, מטעינים אלמנטים, מיבאים דברים וכו’, נוצרים כל מיני קשרים וקבצים זמניים בקובץ שלפעמים גורמים לקובץ לעבוד לאט יותר ולגרום לפעמים לבעיות.
הפעולה הבאה יודעת לקחת תהליכים ומידע שלא מועיל יותר ולנקות אותם מהקובץ (לא מוחקת דברים שאנחנו משתמשים בהם, אין מה לדאוג). בד”כ גודל הקובץ יקטן לאחר השמירה.
מתי מומלץ להשתמש?
לא צריך כל פעם ששומרים את הקובץ, פעם בשבועיים שלושה זה בסדר.
איך עושים את זה?
אם Audit היה אפשרי רק בפתיחה של הקובץ, Compact File אפשרי רק בשמירה של קבצים.
3. Purge Unused
כשאנחנו מטעינים אלמנטים לא תמיד אנחנו משתמשים בהם. כמה פעמים התלהבתם והורדתם 10 כסאות שונים, ובסוף השתמשתם רק באחד? איפה כל השאר? עדיין מוטענים בקובץ ותופסים מקום.
הפעולה הבאה פשוט נותנת לנו רשימה של כל האלמנטים (פמליז וטייפים) שאנחנו לא משתמשים בהם בפרוייקט, ומאפשרת לנו למחוק אותם בבת אחת מהקובץ.
מתי מומלץ להשתמש?
כשאתם בטוחים שאתם לא צריכים אותם יותר. לפעמים יש המון סוגי קירות, או כל מיני הגדרות שנכון שעכשיו אנחנו לא משתמשים בהם, אבל יכול להיות שכן נראה בהמשך. אז בזהירות.